Google Beoordelingen
5.0
Gebaseerd op 113 beoordelingen
js_loader

Marcom B Praktijk examen training (ten behoeve van het Marcom B praktijk examen in Huizen)

 

In maart 2024 wordt er gestart met het Marcom B praktijk examen in Huizen bij Safe Haven Training in samenwerking met het VBO. (aanmelden voor het Marcom B praktijk examen kan alleen via watersportcursussen.nl )

 

Dit is een praktijk cursus die u op het praktijk examen Marcom B in Huizen voorbereid.

U maakt gebruik van alle apparatuur die u ook tijdens het praktijk examen Marcom B  in Huizen gaat gebruiken, marifoon (in de INT instelling voor gebruik op zee), voor het versturen en ontvangen van DSC (Digital Selective Calling) berichten .

Diverse soorten EPIRBs Cat 1 en Cat2, SARTs en AIS noodsystemen (wij hebben vele soorten merken en modellen, u moet ze allen kunnen herkennen/benoemen, verschil in werking weten).

Inhoud

  • praktijktraining versturen Nood, Spoed Veiligheid en routine berichten via DSC versturen en ontvangen opgevolgd door het mondelinge nood, spoed en veiligheidsverkeer via mondelinge communicatie . Wij oefenen veel scenario’s zodat u goed voorbereid bent op het praktijkexamen
  • Herkennen, verschillen kunnen benoemen, kunnen bedienen van de diverse soorten aanwezige EPIRBs (categorie 1 en 2)
  • Herkennen, voelen, kunnen bedienen van de diverse soorten aanwezige SARTs
  • Herkennen, voelen, kunnen bedienen van de diverse soorten aanwezige AIS veiligheidssystemen
  • Behuizing voor de automatisch geactiveerde EPIRBs (wij hebben diverse modellen beschikbaar met de daarbij behorende HRU (Hydrostatic release Unit)
  • Al het materiaal wat u moet kunnen herkennen, bedienen, gebruiken tijdens het Marcom B praktijk examen is aanwezig en wordt doorgenomen.

 

Voor wie?

Deze cursus is alleen bestemd voor deelnemers die het praktijk examen Marcom B in Huizen gaan doen.

 

Voorbereiding

  • U heeft al de theoretische kennis van Marcom B (deze wordt niet behandeld tijdens de cursus)
  • U heeft de video’s bestudeerd die beschikbaar zullen worden gesteld in januari 2024. Bestuderen is ook echt bestuderen, zodat de tijd alleen gebruikt wordt voor het daadwerkelijk uitvoeren van de de diverse praktijk opdrachten.  (onvoorbereide cursisten worden verzocht zich niet aan te melden, als u denkt ik meld me aan en dan zie ik het wel… U bent dan niet op het juiste adres. Wij trainen u voor het praktijk examen en de werkelijkheid, uw actieve en goed voorbereide deelname is noodzakelijk).
  • U beheerst uit het hoofd de behorende mondelinge communicatie voor nood, spoed en veiligheidsverkeer (zoals u in de theorie heeft geleerd bij het Basis Certificaat Marifonie en Marcom B praktijk gedeelte)
  • U wilt het echt goed kunnen, zodat u goed voorbereid en met vertrouwen het examen en de praktijk in kan gaan

Duur 4 uur

Maximaal aantal deelnemers = 8 (alleen voor personen die het Marcom B examen in Huizen bij Safe Haven Training gaan doen)

Kosten 150 EUR incl BTW, koffie/thee, gebruik alle apparatuur.

Betaling via bankoverdracht dienen direct te worden uitgevoerd. Helaas zijn er mensen geweest die wel de cursus hebben gevolgd maar daarna hun betaling niet hebben uitgevoerd.

Er is frisdrank aanwezig ad 2 EUR per blikje (wat u direct cash dient te voldoen en u zelf stopt in het aanwezige Reddingsbootje ten behoeve van de KNRM Huizen)

 

Theoretisch kennis kunt u opdoen via het lesmateriaal van het VBO.

(Safe Haven Training verkoopt geen theorie boeken Marcom B)