86FD0DD4-F1D3-4595-BDE2-B43E905F1151_1_201_a
0EC95BAA-3DFE-4E25-A88F-AF7254DCB353

Cursus Basis Certificaat Marifonie, locatie Huizen

 • Cursusboek: VBO Marifonie incl. 900 vragen voor het examen
 • Cursus (4 uur) met de belangrijkste punten incl. gebruik marifoon
  • Met één training marifoon voor iedere student *
 • 45 minuten na einde cursus doet u het examen (indien gewenst)
 • Koffie, thee, water (en natuurlijk koekjes)
 • Maximaal 8 personen
 • Instructie videos
 • Covid protocol van toepassing, zie homepage voor details
 • Cursus gaat altijd door ongeacht aantal deelnemers
 • Minimumleeftijd voor cursus deelname is er niet, echter om examen te kunnen doen moet u 16 jaar oud zijn
  • Optioneel; online VBO examentrainer, 400 vragen, simuleert examens, onbeperkt examens oefenen met direct uitslag. De examentrainer werkt op een smartphone (Iphone en android), tablet, laptop en PC (windows en apple). Als je de eerste reeks vragen gemaakt hebt, kun je in de rechterkolom de memotrainer instellen en downloaden op je smartphone (ook Iphone). Je krijgt dan via de email op de dagen dat jij wil reminders en (als je de gratis app gedownload hebt)  op je smartphone de oefenvragen. Dat zijn vooral vragen die je in eerste instantie onjuist hebt beantwoord. Wij adviseren alle cursisten hier gebruik van te maken. Wij hebben deze tool uitgebreid getest, het is een zeer goed werkende tool om uw kennis te testen met examens en te verbeteren.

 

* . Waarom één marifoon per student gebruiken in de cursus voor uiteindelijk een theorie-examen?  

U leert het beste door een combinatie van lezen, horen, zien en doen. Dit is de enige cursus basis certificaat marifonie waar dit gebeurt. De theorie is makkelijker te onthouden en te begrijpen als u daadwerkelijk hoort wat een duplex gesprek is, of hoe uw oproep door komt, zelf squelch instelt, of hoe Den Helder Rescue op zaken reageert of wat u wel /niet kunt doen met een marifoon voor binnen water gebruik. Dat u snel zelf kunt zien wat de instellingen zijn en de wat de knopjes doen.  Maar ook ervaren wat het verschil is met een zeevaart marifoon (INT/MMSI) ten opzichte van binnenvaart (ATIS).

 

 

Ons doel is de beste mogelijke voorbereiding om een zo hoog mogelijk examen slagings resultaat te krijgen, maar ook om goed opgeleide praktijk gebruikers in de ether te krijgen. Het bewezen extreem hoge slagings succes van onze methodiek SRC dagcursus passen wij ook hier toe!

 

Wij verwachten dat onze studenten zich goed hebben voorbereid. Wij accepteren geen aanmelding voor een cursus die binnen 10 dagen zal plaatsvinden. Het boek moet verzonden en bezorgd worden door PostNL en u moet de tijd hebben om zich voor te bereiden. PostNL bezorgt niet meer alle dagen in de week en heeft wat uitdagingen gezien COVID. Wij adviseren u minimaal 14 dagen van tevoren zich aan te melden.

 

Cursus kosten 150 euro (incl. BTW, boek, oude examens, 4 uur cursus, koffie, thee en koekjes, gebruik training marifoon en examengeld terug regeling

Examen kosten 68,00 euro  (Dit bedrag is bepaald door het Agentschap Telecom, ongeacht waar u examen gaat doen en is incl BTW ).

Optioneel, online VBO examentrainer EUR 19,50.incl. BTW (noodzakelijk als u voor de examengeld terug regeling in aanmerking wilt komen)

Totaal (cursus, examen en VBO examentrainer) = 230,36 incl BTW

 

Middels onderstaande link download u het inschrijfformulier. Deze graag invullen en getekend zenden (scan of goed leesbare foto) naar info@SafeHavenTraining.nl

Nu inschrijven.

 

Uw voorbereidingen.

 • U leest en bestudeert het cursusboek goed,
 • U doet minimaal 4 examens via de online examen trainer (dan leert u de gebruikte vraag methodiek kennen en weet u hoe u ervoor staat qua kennis). Zorg dat u structureel op minimaal 40 punten uitkomt.
 • U bekijkt voor de cursusdag de beschikbare training video’s
 • Alhoewel het leren persoons afhankelijk is moet u rekening houden met 12 uur voorbereiding/zelfstudie.
 • U neemt deel aan de cursus
  • Dan zetten we gezamenlijk tijdens de cursus de puntjes op de I om u optimaal voor te bereiden op het examen

 

Examengeld terug regeling: Als u de beschreven voorbereiding doet (= inclusief examen trainer) en toch mocht zakken voor het examen dan;

 1. Betalen wij u examen kosten terug *
 2. Kunt u nogmaals zonder kosten de cursus bijwonen.
 • * (u geeft tijdens de cursus een print van 4 gedane geslaagde examens via de online examen trainer tool. U stuurt een kopie van de officiële examenuitslag naar ons op en wij boeken dan het examengeld naar u terug)

 

Trainingsmarifoon

Wij gebruiken een ICOM-basis set (1 per student) gedurende de training. Dit is een combi VHF-marifoon die u ook in de winkel koopt en op uw boot kan installeren met 1 verschil. Het zendvermogen is dusdanig teruggebracht dat het signaal niet verder komt dan het klaslokaal door de marifonen middels een antennekabel die alle marifonen aan elkaar verbinden. De handleiding hiervan is op de website onder downloads te vinden als u zich goed wilt voorbereiden.

 

Examen doen; Na een pauze  van 45 minuten na afloop van de cursus, zal het examen plaatsvinden. Dat betekent dat u ook cursus en examen op dezelfde dag in Huizen kunt afronden.

U kunt zich trouwens bij door het Agentschap Telecom op locaties van aangewezen partijen door het hele land aanmelden voor het theorie-examen voor het basis certificaat. U kunt een locatie /datum zoeken die u het beste uitkomt.

https://www.agentschaptelecom.nl/onderwerpen/marifoons-en-overige-maritieme-communicatieapparatuur/examen-en-bedieningscertificaten

Het advies is direct aansluitend aan de cursus het examen te doen. U heeft dan de meest parate kennis.

 

Het examen

Vragen komen uit 3 categorieën voort

 

 • Voorschriften         1 of 2 punten waard per vraag
 • Procedures             2 of 3 punten waard per vraag
 • Techniek                 1 punt waard per vraag

 

 • Er zijn 30 multiple choice vragen waarmee maximaal 50 punten zijn te behalen. De vragen wisselen frequent.
 • U bent geslaagd als u minimaal 35 punten heeft gescoord.
 • U heeft 60 minuten de tijd om het examen te doen (dat is ruim voldoende)

 

U kunt dus in verhouding de meeste punten verdienen per vraag bij/met Procedure vragen. Denk hierbij aan vragen van een situatieschets, wat is er gebeurt, wie doet wat, wie is er nood, wat is de juiste procedure.

 

Er zit (hoe vreemd dit ook klinkt) geen praktijkexamen bij het basis certificaat marifonie examen.

Dat is wel het geval bij Marcom B, Marcom A en SRC.