Stop de bloeding, red een leven

 

Deze cursus is niet meer standaard opgenomen in het trainings schema. De basis vaardigheden zijn standaard onderdeel van de RYA First Aid cursus die wij wel geven. Voor groepen van gegarandeerd 8 deelnemers kunt u contact met ons opnemen.

Voor individuen kunt u op de website Stop de Bloeding van kijken voor opleidings mogelijkheden.

 

 

Dit een 2,5/3 uur durende cursus conform de methodiek zoals opgezet door de Vrije Universiteit Amsterdam, afdeling Traumachirurgie. U leert zware bloedingen te herkennen en te verzorgen door druk uitoefenen, hemostatisch verband en gebruik van een tourniquet. Er is geen eerdere EHBO-ervaring noodzakelijk. Maximaal 16 studenten. Iedere student heeft een eigen training tourniquet ter beschikking gedurende de cursus.

 

 

Let op, heeft u een uitgebreide rode of oranje kruis opleiding dan maakt het aanleggen van een tourniquets en het opstoppen van een wond daar nu (sinds 2022) onderdeel van uit (en hoort dit ook tijdens de jaarlijkse herhaling te worden aangeleerd). Het is ook standaard onderdeel van de RYA First Aid cursus bij Safe Haven Training

 

Kosten 75 euro per persoon inclusief BTW. Locatie te Huizen, 25 minuten per auto van Amsterdam Rai / Utrecht Overvecht /Almere – Stad.

 

Controleer uw verzekering, vele verzekeraars vergoeden een deel van de cursuskosten, bijvoorbeeld ONVZ extra fit en hoger vergoed 75% van de cursuskosten.

 

Data, alleen voor groepen van minimaal 8 in overleg.

Aanmelden voor groepen van 8 : stuur een email naar info@safehaventraining.nl